Facebook Instagram YouTube

Ken Vandermark & Terrie Ex

Hallo Lies & Gilbert! Eh, Ken en ik hebben een CD/LP gemaakt: Scaffolding. We doen de presentatie in de week van 27 Mei - 2 Juni. Hebben jullie toevallig een mogelijkheid? Zou natuurlijk te gek zijn! Groet, Terrie. The Ex. HEY TOF kan 30 / 31 / 1 juni en scaffolding… in die rommel’s verdien ik al jaren m’n geld. fee en eten en zuipen als jullie willen overnachten is dat OK? groet Gilbert (dacht ff dat jullie in dat vliegtuig zaten verdorie… schrok wel ff ) Gaat lukken! We gaan nu spelen in La Reunion met The Ex. Zondag terug. Dan komt de datumbevestiging!! Groet, Terrie. Hoi Gilbert! De 31e zou voor ons goed uitkomen! OK? Ken komt helemaal over uit Chicago…. We zullen extra promo maken! Wordt leuk!!! Groeet, Terrie Potver. TOP. Ja is OK. 31 juni ook! FIJN !!! Plezier & Liefde Lies & Gilbert O ha mei tuurlijk O ha MEI tuurlijk! Wordt leuk!!!! Groet! Terrie. Gilbert! MEI 31 is toch zeker he? Yeah, wordt wat! Groet, Terrie.
..."Terrie stuiterde al richting Vandermark met een drumstok en een teveel aan energie dat hij dringend kwijt moest. Het was dan ook maar een kwestie van seconden voor de twee het volle pond gaven in die merkwaardige combinatie van schijnbaar onverenigbare tactieken die toch in elkaar pasten. De ritmische accenten van Vandermark waren messcherp en woelig, en werden uitgevoerd met dezelfde knetterende energie waarmee Hessels de snaren mishandelde. De interactie was springerig, voortdurend in beweging, voorzien van een stevige stoot humor (vooral door een ontketende Hessels, die z’n gitaar en het podium bewerkte met de hamer (!)), maar vooral ook een instinctieve interactie die ondanks een enorme vrijheid ook tot een set leidde die even kort als gebald en consistent was.”…(Guy Peters)
Ken Vandermark & Terrie Ex. 
Ken Vandermark (US) en Terrie Hessels (NL) spelen al jarenlang samen. Zo was de rietblazer uit Chicago al bijna 100 keer te gast bij The Ex en maken de twee ook deel uit van Lean Left, een explosief improviserend kwartet met Andy Moor en Paal Nilssen-Love. Het duurde tot 2014 voor ze voor het eerst als duo op een podium stonden. Een tiental concerten volgden op uiteenlopende podia en nu presenteren ze hun eerste duoalbum, 'Scaffolding' (Terp).
KEN VANDERMARK De voorbije kwarteeuw is de rietblazer uitgegroeid van een aankomend talent tot een internationaal gelauwerd componist, improvisator en bandleider. Vandermark studeerde film en is muzikaal grotendeels een autodidact. Dat heeft hem er niet van weerhouden om een enorm netwerk uit te bouwen in de Verenigde Staten en Europa. Hij was het ook, die Joe McPhee terug onder de aandacht bracht en een intense collaboratie aanging met Europese zwaargewichten als Peter Brötzmann, Mats Gustafsson en The Ex. Zijn vlaggenschip was jarenlang The Vandermark 5, maar hij houdt er talloze bands op na. Sommige energiek en creatief in de weer met gecomponeerd materiaal, andere meer abstract-ingetogen en/of helemaal vrij. Maar de improvisatie staat altijd centraal.
TERRIE HESSELS 40 jaar (!) activiteit en 2000 concerten met The Ex. Honderden performances als improvisator met uiteenlopend volk als Han Bennink, Colin Stetson, Thurston Moore, Peter Zegveld, Steve Albini, Mats Gustafsson, Kaja Draksler, Jaap Blonk, etc. Een eigen label (Terp), talloze trips naar Ethiopië en veel muziek uit die contreien. Dierenliefhebber (alles behalve honden) en amateurloodgieter. 1 gitaar. Een unieke verbeelding en die grijns doen de rest.